< Terug naar het overzicht

Saté Schnitzel met groente-rijke gebakken rijst​


Een perfecte maaltijd voor twee in slechts 40 minuten. Dit recept combineert de lekker smaken van de malse vegetarische Saté Schnitzel, sperziebonen, verschillende paprika's, wortels en erwten, samengevoegd met gebakken rijst, gepekelde rode uien, lente-uitjes en een snufje chilivlokken voor een onvergetelijke smaakervaring.

Benodigdheden

  • 1 verpakking Valess Saté Schnitzel​
  • 200g sperziebonen​
  • 100g rijst​
  • 1 wortel​
  • 1 rode paprika​
  • 1 oranje paprika​
  • 1 rode ui​
  • 2 teentjes knoflook​
  • 100g erwten​
  • 20 ml sojasaus​
  • 20 ml rode wijnazijn​
  • 20 ml olijfolie​
  • Chilivlokken​
  • Lente-ui​

Bereidingswijze

  1. Bereid de Saté Schnitzels volgens de instructies op de verpakking​.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking​.
  3. Snijd de sperziebonen doormidden en kook ze 8 minuten in kokend water​.
  4. Snijd de rode ui in dunne plakjes en doe deze in een kom met rode wijnazijn. Hierdoor wordt de ui minder scherp van smaak​.
  5. Doe olie in de pan, en voeg geperste knoflook, dun gesneden paprika's en wortel toe. Bak op laag vuur tot de groenten zachter zijn geworden​.
  6. Voeg sojasaus, rijst en erwten toe en roer goed door​.
  7. Serveer de rijst met de bonen, rode ui en schnitzels.
  8. Garneer met dun gesneden lente-uitjes en chilivlokken​.