Valess - een smaakvolle reis voor iedereen

De reis naar veggie smaken begint voor iedereen verschillend. Voor Valess is deze reis ongeveer 100 jaar geleden begonnen toen de uitvinder van Valess werd geboren. De creatie van de unieke Valess vezelachtige textuur vond plaats in 2002. Vanaf toen was er geen stoppen meer aan met de hoeveelheid van onze innovatieve producten.

Valess drijvende groenten
Portret van de oprichter van Valess: Adriaan Cornelis Kweldam

De geschiedenis van Valess

Het idee van Valess ontstond niet in de wei, maar in het hoofd van levensmiddelentechnicus Adriaan Cornelis Kweldam. Deze ex-souschef van het Amstel Hotel in Amsterdam kwam op het briljante idee om kwark en algen te combineren tot een nieuwe vezelachtige structuur die verrassend veel op vlees leek. Als slagerszoon wist hij waar hij het over had. Hij legde zijn idee voor aan de grootste leverancier van verse zuivel, FrieslandCampina, en zij waren net zo enthousiast. Valess is in 2005 geïntroduceerd op de Nederlandse markt, gevolgd door Zwitserland en België in 2007, Duitsland in 2009 en Italië & Engeland(onder de naam Tender'lish) in 2023.

Friesland Campina logo op een koeienweide

FrieslandCampina

Valess is een merk van FrieslandCampina. FrieslandCampina voorziet dagelijks over de hele wereld miljoenen mensen van zuivelproducten als melk, boter, kaas en andere innovatieve producten. Als er een bedrijf is wat gelooft in de kracht en het potentieel van melk, dan is het wel FrieslandCampina, eenn cooperatieve organisatie met meer dan 130 jaar ervaring in de productie van zuivel.

Kom meer te weten over FrieslandCampina