< Terug naar het overzicht

Gouda Schnitzel met aardappelwedges en pittige roergebakken bimi


Een perfecte maaltijd voor twee in slechts 30 minuten. De Valess vegetarische Gouda Schnitzel gecombineerd met aardappelen en bimi of asperges. Lekker en gemakkelijk te bereiden!

New Group

Benodigdheden

  • 1 verpakking Valess Gouda Schnitzel
  • 500 gram roseval aardappels
  • ¼ bosje tijm
  • 2 el boter
  • 300 gram bimi / groene asperges
  • ½ el sesamolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el gembersiroop
  • ½ el sriracha (of sambal)
  • 3 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de roseval aardappelen in wedges (vier gelijke partjes)
  2. Leg drie takken tijm apart en bewaar deze.
  3. Doe de overige takken tijm in een pan met water samen met de aardappelpartjes. Voeg voldoende zout toe en breng de aardappelen aan de kook.
  4. Pluk van drie takken tijm de groene tijmblaadjes en snijd deze fijn met een koksmes. Bewaar deze voor later.
  5. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur. Voeg de zonnebloemolie toe en verhit de olie tot ongeveer 180 graden. Leg de Valess Gouda in de pan, matig het vuur en bak ze om en om in max. 4 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn.
  6. Zet een wok of bakpan op hoog vuur en voeg de sesamolie toe.
  7. Bak de pijnboompitjes mooi goudbruin. Als deze bruin zijn kan de bimi worden toegevoegd
  8. Bak kort aan en voeg de sriracha/sambal toe.
  9. Schud het geheel nog even goed door elkaar op hoog vuur en blus het geheel af met de gembersiroop. Laat de siroop iets inkoken zodat het mooi om de bimi heen hangt.
  10. Controleer nu of de aardappels gaar zijn en giet deze dan af. Zet de droge aardappels nog even op laag vuur en laat deze goed uitstomen. Voeg nu de fijngesneden tijmblaadjes samen met een goede klont boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de boter mooi om de aardappels heen smelten.
  11. Verdeel de Valess Gouda, aardappelen en bimi over het bord.