Crispy Chik'n Bites in zachte taco's en een salade met zoete aardappel
Ontdek de Valess vegetarische Crispy Chik'n Bites in zachte taco's met een salade van zoete aardappel.
Benodigdheden
- 1 verpakking Valess Crispy Chik'n Bites
- 1 stronkje little gem sla
- 1/2 rode ui, fijn gesneden in halve manen
- 1 avocado, in blokjes
- 1 zoete aardappel in blokjes
- 1 bakje cherry tomaten, gehalveerd
- 2 (volkoren) taco’s
- 1 el citroensap
- 4 el yoghurt
- 1 el honing
- 2el appel azijn
Bereidingswijze
- Haal 2 grote bladeren van het little gem stronkje, snij de rest van de sla in grove stukken en zet deze apart. Meng de rode ui met de azijn, honing en 4 el water en zet opzij. Doe de helft van de avocado in een hoge mengbeker met de yoghurt, citroensap, peper en zout. Gebruik de staafmixer om dit helemaal glad te pureren. Proef en breng op smaak met evt meer citroensap, peper en zout en zet opzij. Kook de zoete aardappel in een klein laagje water met een snufje zout.
- Doe 1 el olie in een koekenpan en bak de crispy bites hierin goudbruin aan alle kanten. Bak de taco’s aan beide kanten kort in een schone en droge koekenpan tot ze een klein beetje bruin verkleuren.
- Nu kan je de taco’s gaan beleggen. Begin met een beetje avocado saus, dan de little gem bladeren, gevolgd door de crispy bites, rode ui, tomaten en avocado blokjes.
- Doe alle overgebleven groenten met de zoete aardappels in een schaal met 2 el van de marinade van de rode ui en breng op smaak met wat peper en zout. Serveer de overgebleven yoghurtsaus er apart bij.