Schnitzel in een quinoa poké bowl met wasabi mayonaise
Probeer nu de Valess vegetarische Schnitzel in heerlijk quina pokebowl met komkommer, avocado, sojabonen en mango!
New Group
Benodigdheden
- 1 verpakking Valess Schnitzel
- 200 gram (witte) quinoa
- 5 dl sushi azijn
- ½ komkommer
- 1 avocado
- 80 gram sojabonen (gepeld)
- 1 mango gesneden in blokjes
- 2 el wakame (zeewiersalade)
- 1 lente-uitje
- 1 bakje tuinkers
- 2 el wasabi mayonaise
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- 1 el zonnebloemolie
New Group
Bereidingswijze
- Zet een pan op met water en kook de quinoa beetgaar.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snijd deze daarna in plakjes van een centimeter. Marineer de plakjes komkommer met 4 el sushi azijn.
- Giet de quinoa af en laat deze rustig uitstomen. Als deze afgekoeld is kan deze op smaak gebracht worden met de overige sushi azijn.
- Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de mango.
- Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de Valess Schnitzel op middelhoog vuur om-en-om in max. 3 minuten krokant en goudbruin. Leg ze even op een stukje keukenpapier.
- Snijd de schnitzel in repen van ongeveer 2 cm dik.
- We gaan het gerecht nu opmaken. Verdeel eerst de quinoa over het midden van het bord. Leg de garnituren, avocado, mango, komkommer en wakame speels rondom de quinoa.
- Houd nog een klein plekje over voor de repen schnitzel. Leg de schnitzel op de lege plek.
- We maken het gerecht af met de wasabi mayonaise, tuinkers en zwarte sesamzaadjes.