< Terug naar het overzicht

Schnitzel in een quinoa poké bowl met wasabi mayonaise

  • 2 personen
  • 25 minuten bereidingstijd

Probeer nu de Valess vegetarische Schnitzel in heerlijk quina pokebowl met komkommer, avocado, sojabonen en mango!

New Group

Benodigdheden

  • 1 verpakking Valess Schnitzel
  • 200 gram (witte) quinoa
  • 5 dl sushi azijn
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 80 gram sojabonen (gepeld)
  • 1 mango gesneden in blokjes
  • 2 el wakame (zeewiersalade)
  • 1 lente-uitje
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 el wasabi mayonaise
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el zonnebloemolie

New Group

Bereidingswijze

  1. Zet een pan op met water en kook de quinoa beetgaar.
  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snijd deze daarna in plakjes van een centimeter. Marineer de plakjes komkommer met 4 el sushi azijn.
  3. Giet de quinoa af en laat deze rustig uitstomen. Als deze afgekoeld is kan deze op smaak gebracht worden met de overige sushi azijn.
  4. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de mango.
  5. Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de Valess Schnitzel op middelhoog vuur om-en-om in max. 3 minuten krokant en goudbruin. Leg ze even op een stukje keukenpapier.
  6. Snijd de schnitzel in repen van ongeveer 2 cm dik.
  7. We gaan het gerecht nu opmaken. Verdeel eerst de quinoa over het midden van het bord. Leg de garnituren, avocado, mango, komkommer en wakame speels rondom de quinoa.
  8. Houd nog een klein plekje over voor de repen schnitzel. Leg de schnitzel op de lege plek.
  9. We maken het gerecht af met de wasabi mayonaise, tuinkers en zwarte sesamzaadjes.