Gouda Schnitzel met een gevulde zoete aardappel
Geniet van de malse Valess vegetarische Gouda Schnitzel, perfect met gevulde zoete aardappel. Gemakkelijk, lekker en geschikt voor een onvergetelijke smaakervaring.
New Group
Benodigdheden
- 1 verpakking Valess Gouda Schnitzel
- 2 zoete aardappelen
- 200g bruine bonen
- 1 paprika
- 1 lente-uitje
- 4 el zure room
- 1 teentje knoflook
- Koriander/peterselie
- Olijfolie
- Peper
- Zout
New Group
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225°C en start met de zoete aardappelen. Was en droog de zoete aardappelen en prik met een vork rondom gaatjes in de schil. Leg ze elk, met wat zout en peper, op een vel aluminiumfolie en pak ze in. Leg ze op het rooster in de hete oven en pof 45-60 minuten tot ze gaar zijn.
- Pel en snipper je de knoflook. Snijd de paprika en de lente-uitjes in kleine stukjes en giet de bonen af boven een schaaltje. Bewaar 3 el van het vocht.
- Verhit in een koeken 1 el olie en bak hierin de stukjes paprika en lente-ui 3 minuten. Bak vervolgens de knoflook 1 minuut mee. Voeg de bonen, 3 el van het bonenvocht en wat (cayenne) peper toe en warm alles 4-5 minuten zachtjes door. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Gouda Schnitzel op middelhoog vuur om en om in 4 minuten goudbruin.
- Haal de zoete aardappelen uit de folie, verdeel deze over 2 borden en snijd ze open. Vul ze met het bonenmengsel. Schep de zure room erbij, bestrooi met de groene lente-uiringen en knip er wat koriander of peterselie over. Leg de Valess Gouda Schnitzel ernaast en smakelijk eten!