Valess Veggie & Herbs met pasta met broccolipesto en kleurrijke tomatensalade

Valess Veggie & Herbs met pastapesto van broccoli en tomatensalade

4 personen, bereidingstijd ca 25 minuten

  1. Pel en snijd de knoflook en het sjalotje. Was en snijd de basilicum. Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Was de tomaatjes en halveer deze. Rooster de zonnebloempitten in een pan, zonder olie.
  2. Maak een vinaigrette door het sjalotje, 5 el olijfolie en balsamicoazijn te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Meng de vinaigrette met de tomaatjes en de helft van de gescheurde basilicum.
  3. Kook de broccoliroosjes 5-7 minuten in licht gezouten water en laat het afkoelen. Neem de helft van de broccoliroosjes en voeg in de blender samen met 50 gram zonnebloempitten, knoflook, de overige basilicum, 4-5 el citroensap en 80 ml olijfolie. Mix tot een romig geheel, en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Kook de penne in licht gezouten water. Bak ondertussen de Valess Veggie & Herbs filets in 2 el olijfolie.
  5. Laat de penne uitlekken en meng direct met de broccoliroosjes en zelfgemaakte pesto.
  6. Verdeel de Valess filets over 4 borden, samen met de pastapesto van broccoli en tomatensalade. Bestrooi het geheel met de overgebleven Parmezaanse kaas en zonnebloempitten.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 pakjes Valess Veggie & Herbs Italian
  • 400 g volkoren penne
  • 500 g broccoli
  • 400 g gekleurde cherrytomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 10 takjes basilicum
  • 70g zonnebloempitten
  • 50g parmezaanse kaas, geraspt
  • 4-5el citroensap, versgeperst
  • 1,5el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Print recept