Valess Veggie & Herbs met groentepasta en pesto

Valess Veggie & Herbs met groentepasta en pesto

2 personen, bereidingstijd ca 25 minuten

  1. Schil de wortels met een dunschiller en snijd deze in lange dunne plakjes. Snijd vervolgens de courgette in lange dunne plakjes. Stapel de wortel en courgette plakjes en snij deze in dunne reepjes. Snijd de paprika's in dunne repen. Schil en snijd de uien in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden.
  2. Kook 2 liter water met wat zout in een diepe pan. Voeg de wortel, paprika en ui toe en kook 2 minuten. Voeg de courgette toe en laat nog 1-2 minuten koken tot deze gaar is, maar nog steeds stevig. Dompel de cherrytomaatjes in de pan en laat ze meteen goed uitlekken.
  3. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de Valess Veggie & Herbs 2-3 minuten aan elke kant.
  4. Je kunt pesto kant-en-klaar kopen of het zelf maken in een blender: mix 35 gram basilicumblaadjes, met 1 gepelde knoflookteentje, door knoflookteentjes eerst te kneuzen. Voeg 20 gram geraspte Parmezaanse kaas en 20 gram geroosterde pijnboompitten toe. Mix dit twee keer en voeg 50 milliliters olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en mix nog twee keer.
  5. Meng de groentepasta met de pesto. Schep op twee borden en plaats de Valess Veggie & Herbs bovenop.
  6. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 1 pakje Valess Veggie & Herbs Italian
  • 2 grote wortels
  • 1 courgette
  • 2 kleine paprika’s (rood en geel)
  • 2 rode uien
  • 6 cherrytomaten
  • 5 el pesto
  • Zout

Print recept