Valess-Steaks-met-asperge-pesto-risotto

Valess Steaks met asperge-pesto risotto

2 personen, bereidingstijd ca 45 minuten

  1. Pluk de basilicumblaadjes, maal de amandelen fijn en meng met 1 el Parmezaanse kaas. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  2. Fruit de knoflook en ui in een pan met 1 el olijfolie. Bak de risotto glazig en giet vervolgens stap voor stap de bouillon en witte wijn bij. Laat de rijst in totaal ongeveer 45 minuten weken.
  3. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en snijd ze in hapklare stukken. Kook in 5 minuten beetgaar.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Steaks op middelhoog vuur om en om in max. 4 minuten goudbruin.
  5. Schep de asperges bij de risotto en bak ze kort mee. Verfijn het geheel met pesto en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de risotto over twee borden en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg de Valess Steaks erbij en garneer met basilicum.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Steaks
  • 100 g risottorijst
  • 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g groene asperges
  • 1 ui
  • 250 ml hete bouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gehakte amandelen
  • 1 klein bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Print recept