Valess Schnitzel in een quinoa poké bowl met wasabi mayonaise
2 personen, bereidingstijd ca 30 minuten
Zet een pan op met water en kook de quinoa beetgaar.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snijd deze daarna in plakjes van een centimeter.
Marineer de plakjes komkommer met 4 el sushiazijn.
Giet de quinoa af en laat deze rustig uitstomen.
Als deze afgekoeld is kan deze op smaak gebracht worden met de overige sushiazijn.
Ontdoe de avocado van de schil en pit en snijd deze in dunne plakjes.
Doe hetzelfde met de mango.
Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de Valess Schnitzel op middelhoog vuur om-en-om in max. 3 minuten krokant en goudbruin. Leg ze even op een stukje keukenpapier.
Snijd de schnitzel in repen van ongeveer 2 cm dik.
We gaan het gerecht nu opmaken. Verdeel eerst de quinoa over het midden van het bord.
Leg de garnituren, avocado, mango, komkommer en wakame speels rondom de quinoa.
Houd nog een klein plekje over voor de repen schnitzel.
Leg de schnitzel op de lege plek.
We maken het gerecht af met de wasabi mayonaise, tuinkers en zwarte sesamzaadjes.