Valess Schnitzel Gouda met stamppot van zoete aardappel en spinazie
2 personen, bereidingstijd ca 25 minuten
Schil en was de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken. Zet de zoete aardappelen op met water en een snufje zout. Kook in ca. 12 minuten gaar.
Pel de pistachenootjes en hak in grove stukjes. Snijd de spinazie in grove stukken.
Giet de zoete aardappelen af en stamp met de spinazie en roomkaas fijn tot een grove puree. Voeg de kaneel toe en breng op smaak met peper en zout.
Rooster in een koekenpan de pistachenootjes in de notenolie tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de pan.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Gouda filets op middelhoog vuur om en om in max. 4 minuten krokant en goudbruin.
Verdeel de stamppot over twee borden, leg de Valess Gouda ernaast en garneer met het notenmengsel.