Valess-Rookworst-met-boerenkool-stamppot

Valess Rookworst met boerenkool stamppot

2 personen, bereidingstijd ca 30 minuten

  1. Schil en was de aardappels, snijd deze vervolgens in stukken.
  2. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappels hierop.
  3. Voeg zout toe en vul de pan met water tot de aardappels net onder staan.
  4. Breng op matig hoog vuur afgedekt aan de kook, ca. 25 minuten.
  5. Verwarm na 15 minuten in een andere pan water en leg hier de Valess Rookworsten in.
  6. Verwarm de rookworsten 8-10 minuten in heet, maar niet kokend water.
  7. Giet de boerenkool en aardappels af, en vang het kookvocht op.
  8. Stamp de boerenkool en aardappels fijn, voeg boter en azijn toe.
  9. Roer alles goed door en gebruik het opgevangen kookvocht om het geheel smeuïg te maken.
  10. Serveer de Valess Rookworsten met de stamppot.
  11. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Rookworsten
  • 500 g kruimige aardappels
  • 300 g boerenkool (panklaar)
  • 25 g margarine of boter
  • 1 el azijn
  • peper en zout

Print recept