Valess Rookworst met boerenkool stamppot
2 personen, bereidingstijd ca 30 minuten
- Schil en was de aardappels, snijd deze vervolgens in stukken.
- Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappels hierop.
- Voeg zout toe en vul de pan met water tot de aardappels net onder staan.
- Breng op matig hoog vuur afgedekt aan de kook, ca. 25 minuten.
- Verwarm na 15 minuten in een andere pan water en leg hier de Valess Rookworsten in.
- Verwarm de rookworsten 8-10 minuten in heet, maar niet kokend water.
- Giet de boerenkool en aardappels af, en vang het kookvocht op.
- Stamp de boerenkool en aardappels fijn, voeg boter en azijn toe.
- Roer alles goed door en gebruik het opgevangen kookvocht om het geheel smeuïg te maken.
- Serveer de Valess Rookworsten met de stamppot.
- Eet smakelijk!
Benodigdheden
- 2 Valess Rookworsten
- 500 g kruimige aardappels
- 300 g boerenkool (panklaar)
- 25 g margarine of boter
- 1 el azijn
- peper en zout
Print recept