Valess nuggets met zoete aardappelfriet, Mexicaanse salade en gegrilde groenten

Valess nuggets met zoete aardappelfriet, Mexicaanse salade en gegrilde groenten

2 personen

  1. Verwarm de oven op 225 graden Celsius. Snijd de zoete aardappelen in frietvorm. Doe de frieten in een kom en meng eerst de maizena erdoor en daarna 1 eetlepel olie. Leg ze op de helft van de ovenplaat en bak ze in 30 minuten mooi krokant en bruin, schep ze elke 10 minuten om.
  2. Meng de gesneden aubergine, courgette en uien met de cajunkruiden en 1 el olie. Leg ze op de andere helft van de ovenplaat en bak ze mee met de resterende tijd (20 min) van de aardappelen.
  3. Hussel in een saladeschaal de little gem met de radijsjes, mais, biet en wortel. Breng op smaak met azijn, peper en zout. Zet opzij.
  4. Laat de koekenpan op middelhoog vuur met 2 el olie warm worden. Doe alle Nuggets in de pan en bak ze aan beide zijden, ongeveer 4 minuten goud bruin.
  5. Serveer de Nuggets met de frietjes, gegrilde groenten, salade en een klein bakje tomatenketchup.
  6. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 1 verpakking Valess nuggets
  • 2 flinke zoete aardappels
  • 1 tl maizena
  • 1/2 aubergine, in blokken gesneden
  • 1/2 courgette, in blokken gesneden
  • 1 rode uien, in parten
  • 1 tl cajun kruiden
  • 1 stronken little gem, grof gesneden
  • 4 radijsjes, in plakjes
  • 2 el maïskorrels
  • 50 gr Julien gesneden bietjes
  • 50 gr Julien gesneden wortel
  • Extra: ketchup

Print recept