Valess-Gouda-met-stamppot-van-zoete-aardappel-en-spinazie

Valess Gouda met stamppot van zoete aardappel en spinazie

2 personen, bereidingstijd ca 25 minuten

  1. Schil en was de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken. Zet de zoete aardappelen op met water met een snufje zout. Kook in ca. 12 minuten gaar.
  2. Pel de pistachenootjes en hak ze in grove stukjes. Snijd de spinazie in grove stukken.
  3. Giet de zoete aardappelen af en stamp met de spinazie en roomkaas fijn tot een grove puree. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Rooster in een koekenpan de pistachenootjes in de notenolie tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de pan.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Gouda filets op middelhoog vuur om en om in max. 4 minuten krokant en goudbruin.
  6. Verdeel de stamppot over twee borden, leg de Valess Gouda ernaast en garneer met het notenmengsel.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Gouda schnitzels
  • 1 el olijfolie
  • 400 g zoete aardappelen
  • 150 g gewassen spinazie
  • 45 g pistachenootjes
  • 30 g roomkaas (met knoflook)
  • 1 el notenolie
  • peper en zout

Print recept