Valess-Gouda-met-knoflookbrood-en-rucola-salade

Valess Gouda met knoflookbrood en rucola salade

2 personen, bereidingstijd ca 10 minuten

  1. Pers het teentje knoflook uit boven de kwark en roer de bieslook er door heen. Breng de kwark op smaak met zout en peper.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in partjes.
  3. Neem de tomaten uit de olie en snijd ze in reepjes. Doe de rucola in een kom en verdeel er de komkommer, ui, en tomaten over.
  4. Besprenkel de salade met de balsamico azijn. Besmeer de sneetjes stokbrood met het kwarkmengsel.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de Valess Gouda op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin.
  6. Serveer de Valess Gouda met de salade en het stokbrood.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Gouda
  • 12 sneetjes volkoren stokbrood
  • 2 tomaten
  • 50 g rucola
  • ½ rode ui
  • 1 stuk komkommer
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 el magere kwark
  • 1 el olie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl fijngesneden bieslook
  • 1 teentje knoflook

Print recept