Valess-Champignon-met-aardappelpuree-met-gebakken-appel-en-worteltjes

Valess Champignon met aardappelpuree, gebakken appel en worteltjes

2 personen, bereidingstijd ca 30 minuten

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van gelijke grootte en kook ze in 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Breng de worteltjes met het sinaasappelsap en zout naar smaak aan de kook. Kook de worteltjes in 15 minuten gaar. Giet de worteltjes af.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de eetlepel margarine in een koekenpan. Voeg de appelstukjes toe en strooi er de suiker over. Bak de appelstukjes 4 minuten. Schep regelmatig om.
  4. Verhit de eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de Valess Champignon filets in 4 minuten om en om totdat ze krokant en goudbruin zijn.
  5. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg zoveel melk toe, tot een luchtige aardappelpuree ontstaat. Schep de warme appelstukjes op de puree en bestrooi met bieslook.
  6. Serveer de Valess Champignon met de puree en de worteltjes.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Champignon
  • 4 grote kruimige aardappelen
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 1 el gesnipperde verse bieslook
  • 1 appel, bijv. Jonagold
  • ± 100 ml warme melk
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 1 el vloeibare margarine
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • peper en zout

Print recept