Valess-Burger-op-zijn-Grieks

Valess Burger op zijn Grieks

2 personen, bereidingstijd ca 20 minuten

  1. Rasp de komkommer, bestrooi het met een snufje zout en laat de komkommer circa 7 minuten intrekken. Druk boven een zeef het overtollige vocht eruit.
  2. Rasp met een kaasschaaf de courgette in de lengte, zodat er langwerpige dunne plakken ontstaan.
  3. Schep voor de tzatziki de uitgeperste komkommerrasp met 1 eetlepel olie en 5 grote eetlepels yoghurt door elkaar. Breng het op smaak met uitgeperste knoflook, verse munt, peper & citroensap.
  4. Smeer de plakken courgette in met olijfolie aan beide zijden en bak de courgetteplakken in de grillpan aan.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess burgers op middelhoog vuur om en om in 4 minuten goudbruin.
  6. Snij ondertussen de tomaat in plakjes en de rode ui in smalle ringetjes. Snij ook de broodjes open.
  7. Verdeel de sla over de onderste helft van de broodjes. Leg daar de burger op en vervolgens de courgette. Schep dan 2 eetlepels tzatziki op de courgette en leg daar de plakken tomaat en uien ringen op.
  8. Sluit de broodjes af met de bovenste helft.
  9. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess burgers
  • broodjes met diverse pitten
  • yoghurt
  • Lollo Bianco sla
  • 1 courgette
  • 1 pomodori tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • citroensap
  • 3 el olijfolie
  • munt
  • knoflook
  • peper en zout

Print recept