Valess-Burger-met-groente-roesti-schijven-en-feta

Valess Burger met groente, rösti schijven en feta

2 personen, bereidingstijd ca 20 minuten

  1. Snijd de aardappels en rasp ze met een grove rasp. Meng de geraspte aardappelen, ei, nootmuskaat, chilipeper, knoflook, peper en zout.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin vier bergjes van het aardappelmengsel. Druk ze met behulp van een paletmes of bakspaan uit tot platte koekjes ter grootte van circa 8-10 cm. Bak de koekjes zachtjes in circa 10 minuten krokant en gaar.
  3. Snipper de ui, snijd vervolgens de knoflook fijn en de kool in reepjes.
  4. Verhit de overige olie in een tweede pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Burger op middelhoog vuur om en om in 4 minuten goudbruin. Neem uit de pan en houd ze warm.
  5. Roerbak in dezelfde pan vervolgens de spinazie kort met de uitgeperste knoflook. Breng het op smaak met chilipeper en geraspte nootmuskaat.
  6. Verdeel op 2 borden telkens de Valess Burger, 2 aardappelrösti, roergebakken spinazie, tomatenblokjes en feta.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Burgers
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 100 g feta kruimels
  • 300 g spinazieblaadjes
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • nootmuskaat en chilipeper
  • peper en zout

Print recept