Valess-Burger-met-biet-en-komkommer

Valess Burger met biet en komkommer

2 personen, bereidingstijd ca 35 minuten

  1. Snijd de gewassen aardappelen met een fijne schaaf in gelijkmatige dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met olie, peper en zout. Verdeel ze op een bakplaat voorzien van bakpapier en plaats deze in een voorverwarmde oven (200°C) tot ze krokant en gaar zijn.
  2. Meng voor de saus mayonaise, ketchup, peper en zout.
  3. Snijd de biet, rode ui, komkommer en augurk in plakjes.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Valess Burger op middelhoog vuur om en om in 4 minuten goudbruin. Bak de opengesneden broodjes op de platte kant kort mee in de pan.
  5. Verdeel de sla over de onderste helft van de broodjes en leg hierop de bietenplakjes. Plaats hierop de krokante burgers. Top het geheel met uienringen, komkommer en augurk.
  6. Sluit het broodje af met de saus en de broodkapjes en serveer de aardappelchips ernaast.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 2 Valess Burgers
  • bagels (met sesamzaadjes)
  • 4-5 kleine aardappelen
  • 4 augurken
  • 2 gekookte rode bieten (kleine)
  • 2 bladeren Romana sla
  • 1 kleine rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 el mayonaise (light)
  • 2 el tomatenketchup
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Print recept