Aziatisch Rijstpannetje met Valess gekruide stukjes Asian Style

Aziatisch Rijstpannetje met Valess gekruide stukjes Asian Style

2 personen, bereidingstijd ca 15 minuten

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een wok. Bak hierin de Valess stukjes om en om in vijf minuten goudbruin. Neem ze uit de pan en bewaar op een bord.
  3. Fruit vervolgens in dezelfde olie de knoflook, gember en ui in 2 minuten glazig. Voeg de paprika, peper, taugé en sugarsnaps toe en bak vijf minuten al omscheppend mee, tot de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de rijst en de ketjap toe en bak deze al roerend mee tot het geheel warm is en alle ingrediënten gemengd zijn. Breng op smaak met zout en peper naar wens en voeg tenslotte de bosui toe.
  5. Schep de nasi op een bord, en voeg de lekkere Aziatische stukjes toe aan het gerecht.
  6. Tip: lekker met satésaus en cassave kroepoek.
  7. Eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 1 bakje Valess gekruide stukjes Asian Style
  • 250g witte rijst
  • 150g sugarsnaps
  • 1 rode ui
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 rode peper
  • Handje taugé
  • Handje bosui
  • 1 teen knoflook
  • 3cm gember
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Print recept